2024-02-22

Túlszáradt a kolbász, vagy a szalámi – van rá tökéletes megoldás!

szalámi

Előfordul néha, hogy a vásárolt rúd szalámi, kolbász, vagy akár az otthoni vágásból megmaradt füstölt árú annyira kiszárad, hogy már a szeletelése is szinte lehetetlen, egyszerűen annyira kemény.

Ráadásul ilyenkor már igazán íze sincs. Ekkor szokott a használhatatlannak tűnő élelmiszer a szemétben landolni, pedig még kis időráfordítással felhasználható lenne. 

Nagyon jó megoldás erre, ha fogunk egy tiszta konyharuhát, és bevizezzük. A kiszáradt szalámit, vagy kolbászt belecsavarjuk, majd folpackot tekerünk rá, és két napra berakjuk a hűtőszekrénybe. 

A kétnapos „kúra” után szépen szeletelhetővé válik, és íze is olyan lesz, mint „újkorában”. 
Amúgy ha ezt az eljárást alkalmazzuk egyúttal arra a módira is rájövünk, hogy lehet a szalámi, vagy kolbász „bőrét” könnyedén lehúzni.


Hát persze, hogy nedvesen.


Ha a szárazkolbászról gyorsan szeretnénk lerántani a külső bél réteget, akkor elég egy-két másodpercre meleg víz alá tartani, utána könnyedén fog sikerülni a művelet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*