Tarhonyás lecsó kolbásszal

tarhonyás lecsó kolbásszal

A lecsó egyik alapételünk. Millió változata ismert, legegyszerűbb a mezítlábas lecsó. A tarhonyás lecsó kolbásszal igazi fejedelmi étel…

Te hány féle változatát ismered ennek az ételnek? Ez is olyan, mint a töltött káposzta – minden vidéken, sőt szinte minden háznál másképp csinálják. De így van jól, így sosem lesz unalmas…

A tarhonyás lecsó kolbásszal hozzávalói a következők –

  • 40 dkg kolbász
  • 30 dkg kézi tarhonya
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 cikk fokhagyma
  • Ízlés szerint csípős paprika

Így állítsuk össze az ételt!

  1. A kockára vágott füstölt szalonna kétharmadának kisütött zsírján megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát, a zöldpaprikát.
  2. Sózzuk, néhány percig dinszteljük, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, végül a cikkekre vágott paradicsomot. Pirospaprikával, vágott fokhagymával ízesítjük és a tűzről levesszük.
  3. Bográcsban, vagy bent a konyhában lábasban – a többi kockákra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírján világosbarnára pirítjuk a tarhonyát.
  4. Hozzáadjuk az elkészített kolbászos lecsót és annyi vizet öntünk rá, hogy egy ujjnyira ellepje.
  5. Szükség szerint sózzuk. Néhányszor megkeverjük, 10 —15 perc múlva levesszük a tűzről, szorosan lefedjük és így hagyjuk megpárolódni.
  6. Van, aki külön főzi, s külön tálalja.