
A lecsó egyik alapételünk. Millió változata ismert, legegyszerűbb a mezítlábas lecsó. A tarhonyás lecsó kolbásszal igazi fejedelmi étel…
Te hány féle változatát ismered ennek az ételnek? Ez is olyan, mint a töltött káposzta – minden vidéken, sőt szinte minden háznál másképp csinálják. De így van jól, így sosem lesz unalmas…
A tarhonyás lecsó kolbásszal hozzávalói a következők –
- 40 dkg kolbász
- 30 dkg kézi tarhonya
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg vöröshagyma
- 40 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 cikk fokhagyma
- Ízlés szerint csípős paprika
Így állítsuk össze az ételt!
- A kockára vágott füstölt szalonna kétharmadának kisütött zsírján megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát, a zöldpaprikát.
- Sózzuk, néhány percig dinszteljük, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, végül a cikkekre vágott paradicsomot. Pirospaprikával, vágott fokhagymával ízesítjük és a tűzről levesszük.
- Bográcsban, vagy bent a konyhában lábasban – a többi kockákra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírján világosbarnára pirítjuk a tarhonyát.
- Hozzáadjuk az elkészített kolbászos lecsót és annyi vizet öntünk rá, hogy egy ujjnyira ellepje.
- Szükség szerint sózzuk. Néhányszor megkeverjük, 10 —15 perc múlva levesszük a tűzről, szorosan lefedjük és így hagyjuk megpárolódni.
- Van, aki külön főzi, s külön tálalja.