Sajtos virsli rántva

Virsli is, sajtos is, rántott is...

Régi recept új bundában 🙂

Akkoriban felhasítottuk a virslit, beletűztünk egy keskeny szelet Trappista sajtot, aztán mehetett be a sütőbe, később a mikróba. Mire a sajt megolvadt, sütő esetén egy cseppet megpirult, addigra a virsli is átmelegedett.  De ha panírozzuk, bundázzuk – vagyis a sajtos virsli rántva készül – még finomabb eredményt kapunk.

Később aztán – mert milyen a magyar ember – tovább gondolta az egészet, s úgy döntött: ezt bizony rántani is lehetne… Hisz mi mindent kirántunk.

Akkor miért ne rántanánk ki a virslit is?

Eleinte nem sikerült tökéletesre, hisz a sajt kifolyt a panírból. Később aztán rájöttek a megoldásra.
Nem árt kétszer panírozni – úgy mint a rántott sajtot – mert akkor nem folyik ki a sajt olyan könnyen.

Tehát először liszt tojás, majd megint liszt tojás, s utána a morzsa.

Mik a sajtos rántott virsli hozzávalói?

Hozzávalók:

  • 10 db vastagabb, jó minőségű virsli, szuper hozzá annak a gyártónak a virslije, aki a nagyon kedvelt, nagyon drága nemespenészes magyar szalámit is gyártja… 🙂
  • 20-25 dkg sajt – lehet füstölt is
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése:

  1. A virsliket majdnem végig vágjuk, úgy, hogy az elején és a végén nagyjából egy centi maradjon épen.
  2. Abba belemélyesztünk egy nagyjából egy centi széles, 2 mm átmérőjű sajtszeletet. Ha kis darabot vettünk, nem gond, több kisebb darabból is simán végig rakható.
  3. Sőt – akár reszelt sajt is alkalmas a mutatványra.
  4. Ha a töltéssel elkészültünk, akkor a fentebb leírt módon bepanírozzuk a virsliket.
  5. A rántott virsli gyors étel – nem kell vele sokáig vesződni.
  6. Frissen, melegen adjuk fel az asztalra, mert úgy az igazi, de persze hidegen is meg lehet enni.
    Kisebb darabokban is készíthető, úgy olyan, mint egy rántott, sajtos koktélvirsli.