2024-07-12

Sajtos tallér, sajtos ropogós gofri sütőben sütve

Sajtos tallér

Régen gázos tűzhelyen használatos sütő dukált hozzá. Manapság már sok háztartásban lecserélték ezeket ilyen-olyan modernebb változatra, amin már ezeket a felszerelési tárgyakat nem lehet használni. Épp ezért kénytelenek vagyunk kitalálni valami más módszert, hogy célunkat megvalósítsuk..

Ha pedig van ostyasütőnk, akár hagyományos, akár elektromos – nyert ügyünk van, hisz úgy lesz igazán vékony. 


A sajtos tallér hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 evőkanálnyi só
  • 3 mokkáskanál sütőpor
  • 1 teáskanálnyi bors őrölve 
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • nagyjából másfél deci tej

Elkészítése:


A száraz alapanyagokat kicsit összekeverjük, majd a tejet apránként hozzáadjuk, méghozzá annyit, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, de ne legyen nagyon lágy.


Vizes kézzel dolgozunk, nagyjából diónyi kis golyókat készítünk, majd berakjuk a hűtőbe. Fél óra pihenés kell, de ha több lesz belőle az se baj. 


A gofrisütőt felmelegítjük és 2-3 perc alatt készre sütjük benne. Lehet kevesebből is készíteni. Mindenki maga tudja, mennyi a kapacitás. 

Nagyobb csomókban is süthetjük, akkor nem egyenként rakjuk be a sütőbe, hanem egy csomót középre.