
A reszelt túrós süti érdekességnek jópofa, és azokra az esetekre jó megoldás, amikor nincs lehetőség sokáig gyúrni-nyújtani valami miatt, vagy egyszerűen úgy érezzük, hogy nincs rá energia.
Bár jelzem – ez is időbe telik, és itt is meg kell dolgozni a sütiért – ellenben ott lesz a végén a rácsodálkozás: Jé, ezt így is lehet? S így is fincsi a végeredmény?
Szóval kipróbálni érdemes, és akár később variálhatjuk is. Lehet turbózni gyümölcsökkel, vagy csokival, más ízesítőkkel. Gyerekeknek szuper dolog első próbálkozásra.
Reszelt túrós hozzávalói közepes tepsihez
- 40 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 15 dkg porcukor,
- 1 tojásnak a sárgája,
- fél cs. sütőpor,
- 1 bourbon vaníliás cukor,
- 3 ek holland, de legalább szerencsi kakaópor
Töltelék:
- 50 dkg túró,
- 25 dkg cukor,
- 3 tojásnak a sárgája,
- 1 citromnak a reszelt héja,
- 1 bourbon vaníliás cukor – de persze a sima is megfelel
- a tojásfehérjéknek a habja,
- 5 dkg darált keksz
A tészta elkészítésének módja –
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipót csinálunk belőle. Becsomagoljuk folpackba, vagy zacskóba, aztán mehet be a fagyóba. Az a lényeg, hogy jól ledermedjen.
- Minél keményebb – annál jobb. Persze jégtömbnek nem kell lennie, mert nem az a cél, hogy a kezünket lefagyasszuk. Van aki félórát tartja bent, még jobb az egy óra.
- Először kivesszük az egyik adagot, és a kikent, lisztezett, vagy egyszerűen sütőpapírral kibélelt tepsibe szépen nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- A töltelékhez valót szintén összekeverjük – a túrót akár át is törhetjük, vagy kikeverés után még mixelünk rajta egy cseppet. Hozzáadjuk a végén a reszelt kekszet, és eddigre már felvertük a tojáshabot, azt is belekeverjük.
- A túrós krémet rákenjük a reszelt tésztára, majd vehetjük elő a fagyóból a másik adagot, és azt a tetejére reszeljük.
- Előmelegített sütőben közepes hőfokon – 170-180 fokon nagyjából 40 perc alatt készült el. Jópofa, mutatós, és finom.