2024-07-12

Rántott sajtos virsli

A sajtos virsli recept már gyermekkoromban ismert volt, ekkoriban felhasítottuk a virslit, beletűztünk egy keskeny szelet Trappista sajtot, aztán mehettek be a sütőbe, később a mikróba. Mire a sajt megolvadt, sütő esetén egy cseppet megpirult, addigra a virsli is átmelegedett. Később aztán – mert milyen a magyar ember – továbbgondolta az egészet – s úgy döntött, ezt rántani is lehetne. 

Viszont nem árt kétszer panírozni – úgy mint a rántott sajtot – mert akkor nem folyik ki a sajt olyan könnyen. Tehát először liszt tojás, majd megint liszt tojás, s utána a morzsa. 

Hozzávalók: 

  • 10 db vastagabb, jó minőségű virsli, szuper hozzá annak a gyártónak a virslije, aki a nagyon kedvelt, nagyon drága nemespenészes magyar szalámit is gyártja… 🙂 
  • 20-25 dkg sajt – lehet füstölt is 
  • 2 tojás
  • liszt 
  • zsemlemorzsa 
  • olaj 

Elkészítés:

  1.  A virsliket majdnem végig vágjuk, úgy, hogy az elején és a végén nagyjából egy centi maradjon épen. Abba belemélyesztünk egy nagyjából egy centi széles, 2 mm átmérőjű sajtszeletet.
  2. Ha kis darabot vettünk, nem gond, több kisebb darabból is simán végigrakható. 
  3. Ha a töltéssel elkészültünk, akkor a szokásos módon bepanírozzuk a virsliket, így pár perc alatt készre lesznek. 
  4. Frissen, melegen adjuk fel az asztalra, mert úgy az igazi, de persze hidegen is meg lehet enni. 
    Kisebb darabokban is készíthető, úgy koktélvirsliként is felszolgálható.