2024-02-23

Paprikás krumpli nokedlivel recept

Paprikás krumpli

A paprikás krumpli régi, szinte alapételnek számító finomság tartalmasabbá téve – valamikor a hetvenes években volt nagy divat. 


Aki szereti a paprikás krumplit, vagy külön  a nokedlit – az nagy eséllyel együtt is kedvelni fogja….

Paprikás krumpli nokedlivel hozzávalói:

  • 3-4 kanál étolaj (helyette lehet sertészsír is)
  • 2-3 szép fej vöröshagyma
  • 1,5 kg burgonya
  • 1/4 kg füstölt szárazkolbász
  • 10-15 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 2 db paprika, vagy egy kis paprikakrém
  • 1 db paradicsom
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • mokkáskanálnyi őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • 30-40 kg liszt a nokedlihez
  • 3-4 tojás
  • só,
  • víz a kikavarásához

Elkészítése:

A vöröshagymákat megtisztítjuk, és apróra felvágjuk, és a paradicsomot, paprikát is ugyanígy elkészítjük.


A zsiradékot felrakjuk melegedni, belerakjuk a felkockázott füstölt szalonnát, megpirítjuk üvegesre a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, belerakjuk a megtisztított, és hasábokra vágott burgonyát, megszórjuk a paprikával, borssal, megsózzuk ízlés szerint és átkeverjük. 


Aztán felöntjük annyi vízzel, hogy rendesen ellepje, legyen rajta pluszban víz legalább 1 ujjnyi, hisz belemegy még a nokedli is.


Mikor már majdnem kész, akkor belerakjuk a felkarikázott kolbászt. Míg fő a krumpli, addig elkészítettük a nokedlit, és amikor már lényegében puha a burgonya, akkor beleszaggatjuk gyorsan, és felfőzzük.

És már gőzölöghet is előttünk a különleges finomság – paprikás krumpli nokedlivel…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*