
Retro recept ez is, még a hatvanas évekből való. Kedvünk szerint díszíthetjük, akár zselatinba mártott gyümölcs szeletekkel is.
Hozzávalók:
- 7 tojás sárgája
- 25 dkg porcukor
- 1 db narancs leve
- fél citrom leve
- a fél citrom reszelt héja
- 15 dkg tisztított mandula őrölve
- 2 evőkanálnyi finom zsemlemorzsa
- 1 evőkanálnyi grízes liszt (rétes liszt)
- 5 dkg kandírozott (cukrozott) narancshéj
Narancskrém torta elkészítése:
Keverj habosra 7 tojássárgát 25 deka porcukrot egy narancs és fél citrom levével és finomra reszelt héjával!
Tégy hozzá 15 deka tisztított és őrölt mandulát, 2 evőkanál szitált zsemlemorzsát, egy evőkanál grízes lisztet, és 5 deka apróra vágott, cukrozott narancshéjat.
Jól kikent és kilisztezett nagy tepsiben vagy tortasütőben süsd ki!
Vigyázat, tortasütőben lassabban sül!
Ha kihűlt, vágd három fele! Ha tepsiben sütötted, akkor vágd a tepsi nagyságú tésztát 3 egyenlő részre! Széleit is alakítsd simára!
Ha tortasütőben sütötted, akkor éles késsel vágd el keresztben, vigyázva, hogy a lapok egyformák tegyenek.
TÖLTELÉK hozzávalói:
- 3 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs leve
- 1 kávéskanálnyi liszt
- 20 dkg vaj
- 1 narancs héja reszelve
- díszítés tetszés szerint
Töltelék elkészítése:
3 egész tojást habarj el a habüstben 20 deka porcukorral, egy narancs levével és kávéskanál liszttel, majd gőz felett főzd sűrű krémmé.
Keverd addig, míg ki nem hűlt, majd lassacskán elegyítsd hozzá 20 deka habosra kevert vajhoz, végül tedd bele a narancs reszelt héját is és keverd ki még egyszer Töltsd meg vele a lapokat és vonjad be a torta külsejét, szórd be őrölt mandulával és díszítsd cukrozott narancshéjjal.
Fotó: D-né S.Csilla
Leave a Reply