2024-02-22

Lekváros linzer recept – hetekig friss

linzer

Mint mindegyik linzer – rendkívül kiadós – és sokáig eltartható. De nem csak sokáig eltartható, hanem félkészen, fagyasztóban tökéletesen betárolható. 


Ha szükségünk van hirtelen rá, akkor csak előkapjuk, és amint felolvad már szaggathatjuk, és süthetjük ki. 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt, 
  • 2 evőkanál porcukor, 
  • 1 evőkanál sertészsír, 
  • 12 dkg vaj, 
  • 1 egész tojás, 
  • 1 tojás sárgája, 
  • fél csomag sütőpor, 
  • 1 dl tejföl. 
  • A közepébe jó minőségű, bármilyen lekvár a tetejére porcukor.

A lisztet a porcukorral, vajjal, zsírral és sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és a tejföllel addig gyúrjuk, amíg szép sima tésztánk lesz.


Ezt lisztezett gyúrótáblán is átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Kétféle szaggatót használunk hozzá. Az egyik közepén legyen egy kör alakú lyuk, hogy a töltésnél a lekvár lásson a sütemény közepében.


Párban szaggatjuk a tésztát, mindkét formából ugyanannyit készítünk.


Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben tíz perc alatt megsül. Kicsit hűtjük, majd a kétféle formát a lekvárral összeragasztjuk.


Porcukorral megszórjuk a tetejét. Azonnal lehet fogyasztani, de dobozban sokáig eltartható a sütemény.

Fotó: Pkudiéta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*