
Korhelyleves másnaposságra tökéletes megoldás. Egyrészt a zsíros szalonna, másrészt a gyomrot nyugtató savanyú káposzta, egy kis virslivel ” fűszerezve”.
Sok háztartásban készítenek belőle pár tányérral, ünnepek környékén, mikor egy kicsivel több ital fogy, mint átlag hétvégéken – nem rossz ötlet főzni belőle.
A korhelyleves hozzávalói a következők –
- 40 dkg savanyú káposzta,
- 15 dkg vöröshagyma,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 cikk fokhagyma,
- 1 db erős paprika,
- 30 dkg virsli,
- 1 evőkanál pirospaprika,
- 2 dl tejföl
Így készítjük el a levest –
- Apró kockákra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megpirítjuk a szeletekre vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és együtt — fedő alatt — 10—15 percig pároljuk.
- Megszórjuk pirospaprikával, reszelt fokhagymával, és felengedjük 1 liter hideg vízzel.
- A káposztát puhára főzzük, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, a tejfölt, tálalás előtt ízlés szerint utánasózzuk, erős paprikával csípősítjük.
Fotó: Wikipédia