Korhelyleves

korhelyleves

Korhelyleves másnaposságra tökéletes megoldás. Egyrészt a zsíros szalonna, másrészt a gyomrot nyugtató savanyú káposzta, egy kis virslivel ” fűszerezve”.

Sok háztartásban készítenek belőle pár tányérral, ünnepek környékén, mikor egy kicsivel több ital fogy, mint átlag hétvégéken – nem rossz ötlet főzni belőle.

A korhelyleves hozzávalói a következők –

  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 15 dkg vöröshagyma,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 cikk fokhagyma,
  • 1 db erős paprika,
  • 30 dkg virsli,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 2 dl tejföl

Így készítjük el a levest –

  • Apró kockákra vágott füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megpirítjuk a szeletekre vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és együtt — fedő alatt — 10—15 percig pároljuk.
  • Megszórjuk pirospaprikával, reszelt fokhagymával, és felengedjük 1 liter hideg vízzel.
  • A káposztát puhára főzzük, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, a tejfölt, tálalás előtt ízlés szerint utánasózzuk, erős paprikával csípősítjük.

Fotó: Wikipédia