Régi konyhai praktikák

A régi konyhai praktikák arra jók, hogy ne kövessük el azt a hibát, amit már előttünk mások elkövettek....

Hogy minden jobban sikerüljön!

A konyha praktika megismerése arra jó, hogy ne kövessük el azt a hibát, amit már a legtöbben előttünk. És persze azért is hasznos, mert kevesebbet pocsékolunk, s olyan dolgokat is megmenthetünk így, amik amúgy, a praktikák ismerete nélkül a szemétben végezték volna.

Nézzünk néhány érdekességet a főzés világából!

A megszáradt sajtot reszeljük le és keverjük a darált húshoz, melyből igen ízletes fasírtot készíthetünk.

Puha sajtot úgy tudunk könnyen lereszelni, ha előzetesen rövid ideig a fagyasztóba tesszük.

Mit tehetünk a megszáradt sajttal? Milyen konyhai praktika van rá?

Ha megszáradt a sajt, reszeljük le, keverjük össze tejföllel és porpaprikával. Finom magyaros sajtkrémet kapunk, mely különösen melegszendvicsek készítéséhez kiváló.

Rablóhús készítésénél a fapálcikát kenjük be olajjal és ezután szúrjuk rá a húsdarabokat, így a sütésnél a hús nem ég rá a fapálcikára és fogyasztáskor könnyen lehúzható lesz.

Az almahámozást a következőképpen könnyíthetjük meg. Tegyük a gyümölcsöt csak nagyon rövid időre forrásban lévő vízbe. Ezután az alma héja könnyen lehúzható lesz.

A húsleves különösen jóízű lesz, ha tálalás előtt egy kupica konyakot öntünk hozzá.

A rántotta érdekesen néz ki, és finom ízt kap, ha a tojáshoz egy kevés paradicsompürét és friss petrezselymet keverünk.

Ha finom, vékony szeletekre akarjuk vágni a halat, fagyasszuk le a mélyhűtőben, ezután éles késsel könnyű a szeletelés.

Ha gyümölcsléből megmarad egy kevés, fagyasszuk le a jégkockafagyasztóba. Ásványvízhez, vagy pezsgőhöz kínálhatjuk. Nemcsak szép, hanem jóízű is az így elkészített színes jégkocka.

Konyhai praktikák vannak még? ?

Szikkadtabb kenyeret vagy zsemlét vágjuk apró kockákra, és kevés olajban süssük ropogós barnára. Ezután adagonként fagyasszuk le. Levesbetétként igen ízletes.

Finomabbá tehetjük a majonézt, ha kevés tejszínt keverünk hozzá. A készen vásárolt majonézes ételeket is finomíthatjuk tejszín hozzáadásával.

A fánkok rendkívül lazák lesznek, ha a tésztába víz helyett sört vagy szénsavas ásványvizet teszünk.

Az élesztős tésztából készített sütemény tovább friss marad, ha a tésztához egy előző nap megfőzött burgonyát adunk.

Szebb lesz a kelt tészta, ha a sütőbe egy tűzálló tálban vizet teszünk.

Ha a mézeskalács tetejét a sütés után azonnal megkenjük tojás sárgájával, szép fényes lesz.

Ezek a konyhai praktikák abban is segítséget nyújtanak, hogy még sikeresebbek legyünk a konyhában.

Fotó: Pixabay