
Hogy minden jobban sikerüljön!
A konyha praktika megismerése arra jó, hogy ne kövessük el azt a hibát, amit már a legtöbben előttünk. És persze azért is hasznos, mert kevesebbet pocsékolunk, s olyan dolgokat is megmenthetünk így, amik amúgy, a praktikák ismerete nélkül a szemétben végezték volna.
Nézzünk néhány érdekességet a főzés világából!
A megszáradt sajtot reszeljük le és keverjük a darált húshoz, melyből igen ízletes fasírtot készíthetünk.
Puha sajtot úgy tudunk könnyen lereszelni, ha előzetesen rövid ideig a fagyasztóba tesszük.
Mit tehetünk a megszáradt sajttal? Milyen konyhai praktika van rá?
Ha megszáradt a sajt, reszeljük le, keverjük össze tejföllel és porpaprikával. Finom magyaros sajtkrémet kapunk, mely különösen melegszendvicsek készítéséhez kiváló.
Rablóhús készítésénél a fapálcikát kenjük be olajjal és ezután szúrjuk rá a húsdarabokat, így a sütésnél a hús nem ég rá a fapálcikára és fogyasztáskor könnyen lehúzható lesz.
Az almahámozást a következőképpen könnyíthetjük meg. Tegyük a gyümölcsöt csak nagyon rövid időre forrásban lévő vízbe. Ezután az alma héja könnyen lehúzható lesz.
A húsleves különösen jóízű lesz, ha tálalás előtt egy kupica konyakot öntünk hozzá.
A rántotta érdekesen néz ki, és finom ízt kap, ha a tojáshoz egy kevés paradicsompürét és friss petrezselymet keverünk.
Ha finom, vékony szeletekre akarjuk vágni a halat, fagyasszuk le a mélyhűtőben, ezután éles késsel könnyű a szeletelés.
Ha gyümölcsléből megmarad egy kevés, fagyasszuk le a jégkockafagyasztóba. Ásványvízhez, vagy pezsgőhöz kínálhatjuk. Nemcsak szép, hanem jóízű is az így elkészített színes jégkocka.
Konyhai praktikák vannak még? ?
Szikkadtabb kenyeret vagy zsemlét vágjuk apró kockákra, és kevés olajban süssük ropogós barnára. Ezután adagonként fagyasszuk le. Levesbetétként igen ízletes.
Finomabbá tehetjük a majonézt, ha kevés tejszínt keverünk hozzá. A készen vásárolt majonézes ételeket is finomíthatjuk tejszín hozzáadásával.
A fánkok rendkívül lazák lesznek, ha a tésztába víz helyett sört vagy szénsavas ásványvizet teszünk.
Az élesztős tésztából készített sütemény tovább friss marad, ha a tésztához egy előző nap megfőzött burgonyát adunk.
Szebb lesz a kelt tészta, ha a sütőbe egy tűzálló tálban vizet teszünk.
Ha a mézeskalács tetejét a sütés után azonnal megkenjük tojás sárgájával, szép fényes lesz.
Ezek a konyhai praktikák abban is segítséget nyújtanak, hogy még sikeresebbek legyünk a konyhában.
Fotó: Pixabay