2024-02-22

Kinder Bueno szelet

Kinder Bueno szelet

A Kinder Bueno szelet egy egyszerű, mégis összetett sütemény, hisz picit sütnünk is kell, krémet főzni is, de keksz is könnyíti a munkánk.

Kifejezetten laktató sütemény, amiből nem tud az ember 10 szeletet enni.

És fogyasztás előtt egy nappal el kell készíteni, hisz a háztartási keksznek idő kell, míg megpuhul, s átveszi a krém finom ízét. És bizony nem egy olcsó sütemény – ami már előre jelzi, hogy főleg alkalomra készítik.

A Kinder Bueno szelet hozzávalói a következők –

  • 6 db tojásnak a fehérje
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 5 szép nagy evőkanál őrölt mogyoró, vagy ugyanannyi darált dió
  • 6-7 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • egy evőkanál margarin, vagy vaj
  • 3 dl tej, 2,8%-os
  • 40-50 dkg mogyorókrém

Kekszes alap –

  • 1 kg háztartási keksz, de nézzük meg milyen, lehetőleg hagyományosat vegyünk
  • 1/2 liter tej
  • 1 vaníliás cukor

Krém:

  • 6 tojás sárgája
  • 1/2l tej
  • 1 tábla jó minőségű étcsokoládé, ne legyen tortabevonó
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 30 dkg vaj, vagy ugyanannyi margarin
  • 25 dkg porcukor

Tetejére, ha akarjuk rakhatunk tortadarát, vagy csokoládét felolvasztva, összekeverve egy kanál olajjal – majd rácsorgatva.

Most pedig nézzük, hogy készítjük el a sütit?

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, zsemlemorzsát, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk lassan a cukrot, aztán óvatoskodva az olajat, majd belekavarjuk a lisztes-sütőporos-zsemlemorzsás keveréket.
  3. Vajjal-liszttel kikent tepsibe borítjuk, elkenjük, majd rászórjuk a darált diót.
  4. Dolgozhatunk persze őrölt mogyoróval is.
  5. Előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
  6. Figyeljünk rá, mert minden sütő más.
  7. Míg hűl elkészítjük a krémet.
  8. Kikeverjük jó rendesen a cukrot a tojások sárgájával, majd beleöntünk egy pici tejet, beleszórjuk a pudingport kikeverjük, a lisztet, és a vaníliát, és simára dolgozzuk vele.
  9. Ekkor a tejet feltesszük forrni, aztán amint forrósodni kell, pár kanállal hozzáöntünk a tojásos keverékhez, közben kavargatva, hogy lazább legyen, és melegebb, vagyis hőkiegyenlítést végzünk.
  10. Ezután már annyi a dolgunk, hogy állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró tejbe az egészet, és addig főzzük állandó kavarás mellett, míg jó sűrű nem lesz. Ha megfőtt, várunk, amíg kihűl.
  11. Jó lefedve tartani féloldalasan rakva rá a fedőt – így nem fog bebőrösödni.
  12. Míg hűl, addig a mogyorókrémet felolvasztjuk és rásimítjuk a meghűlt tészta tetejére, erre aztán mehet a vaníliás tejbe áztatott keksz.
  13. Nem szabad túláztatni, mert akkor képtelenség dolgozni vele. A töltelékben van nedvesség, majd az befejezi még a puhítást, a tej pedig legyen langyos, könnyebb lesz munkánk.
  14. Formásan, szépen rakosgatjuk, ahogy a csillag megy az égen… 🙂 rárakjuk sorba a beáztatott kekszet.
  15. Ekkor jöhet a puding kikeverése, hozzáadjuk a vajat, és alaposan megdolgozzuk.
  16. Az elkészült krémet kettéosztjuk.
  17. Felolvasztjuk mikróban, vagy pedig gőz segítségét igénybe véve, és hozzáadjuk a krém egyik feléhez.
  18. A maradék fele sárga krémet rákenjük a keksz sorunkra, aztán erre is tejbe áztatott keksz megy.
  19. Majd következik a csokis krém rásimítása.
  20. Néhány órát, de inkább egy éjszakát hideg helyre rakjuk, akkor szeleteljük.
  21. Ha fejünkbe vesszük, hogy az így nem elég, akkor a tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy csokiréteggel zárhatjuk.
  22. De a nélkül is épp elég laktatós…

Forrás: Magyar Kukta