Retro receptek

Régi kedvelt, magyar receptek gyűjtőhelye – egy kis praktikával fűszerezve

Kelkáposzta fasirt

A kelkáposzta fasirt karakteres ízű zöldféléből készül, ebből kifolyólag kiváló feltétnek is, hisz fogyasztásakor érezzük, hogy „ettünk is valamit”. A fűszerek ezen csak még jobban segítenek. S mint ahogy a főzeléknél, a fasírtnál is a legfontosabb a fokhagyma.

Tojással, liszttel, no és burgonyával fogjuk össze. (Amúgy tudtad, hogy krumplifasírt is van)

Rakhatunk hozzá minden olyan fűszert, amit szeretünk vele. Jó hozzá a már említett fokhagyma, bors, de akár a kömény is. A fűszerpaprikát viszont nem ajánlom, mert könnyebben megég – és valójában ízén nem sokat változtat amúgy sem.

A kelkáposzta fasirt hozzávalói –


2 szem jó közepes, vagy nagyobb burgonyaburgonya1 fél kilós fej kelkáposzta
2 szép tojás

bors ízlés szerint – ne féljünk tőle

köménymag

2 kanál liszt

néhány gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa a forgatáshoz
zsiradék a sütéshez

Elkészítésének menete pedig a következő –

A krumplit megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk, a káposztának kívánjuk a torzsáját, és nagyjából feldaraboljuk, majd ezeket megfőzzük sós vízben, még jobb, ha megpároljuk.
Utána a levét leszűrjük, vagy csurgatjuk, aztán pedig összetörjük összevágjuk, együtt apróra lehet törni simán az egészet.
Ha már kihűlt adjuk hozzá a fűszereket, a lisztet – szórjuk meg egy kanál zsemlemorzsával. Most hozzámegy a tojás feltörve, reszeljük, vagy vágjuk hozzá a fokhagymát, és gyúrjuk össze. A krumpli miatt egybe fog szépen állni.
Utána formázzunk belőle fasírtgolyókat, kicsit nyomjuk laposabbra, majd forgassuk zsemlemorzsába, és óvatosan süssük mindkét oldalát pirosra.

Vacsorára tökéletes, egy teával kiváló falatozni való. Fotó – Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük