2024-05-27

Kekszes puding finomság

kekszes-puding-finomsag

Nem nevezném sütinek, mert jelen esetben nem a szépségre mentünk, hanem az ízekre. Erről szól a kekszes pudingos finomság.

Készítésénél legjobb módszer az, ha az adagokat külön tálkákba rakjuk. Nem feltétlen fontos, hogy szögletesek legyenek a keksz miatt, ugyanis az íveket a pudingtól felpuhult keksz 4-5 óra alatt gond nélkül kitölti.

A fotón látható puding szelet nagy adagból lett kivágva, kisebb adagban jól tartja formáját – s akár ki is boríthatjuk, úgy még érdekesebb.

Viszont nem főzzük kőkeményre a pudingot, inkább krémet készítünk. Hisz az sem kellemes, ha a keksz félig-meddig megpuhul, ám a puding összeszikkad, elveszti lédússágát.

A porok hátoldalán lévő leírás szerint krémet háromnegyed liter tejjel készítünk. Ehhez egy kicsit vegyük le az adagot, legyen kb. 6,5 dl tej minden pudingporhoz. Cukrot viszont nem kell többet rakni.

Annyi réteget készítünk ahányat akarunk, de figyelembe kell venni, hogy a keksznek meg kell puhulnia a rétegtől, hisz mindegyik ízt egy sor háztartási keksszel választunk szét. Ha túl kevés a krém, akkor részint kemény marad a kekszünk.

Az ideális az az, ha egyfajta puding alatt egy réteg keksz van, és a tálka oldalába is rakosgatunk sorban – így a keksz körülveszi a krémet.

Minden réteg után várunk néhány percet, míg a puding lehűl, és kis bőrréteg képződik.

Majd lazán erre rakjuk sorban a háztartásit. S rá óvatosan, lassan, kanalanként – nem megnyomva a következő krémréteget.

Nézzük a kekszes puding finomság hozzávalóit –

  • 1 pudingpor
  • 6,5 dl tej
  • 4-5 kanál kristálycukor

annyi háztartási keksz, hogy a formát – akár kicsi, akár nagyobb (max normál kerek tortaforma) a pudingréteg alatt végig lehessen rakni, és az oldalát is kibélelhessük.

Mivel a tetejére már nem rakunk – ezért nagyjából egy nagy tortaformányira – 4 réteg pudinghoz 30 dkg keksz elég.