Retro receptek

Régi kedvelt, magyar receptek gyűjtőhelye – egy kis praktikával fűszerezve

Juhtúrós palacsinta

A juhtúrós palacsinta nem töltött tésztaféle, hanem kavart. Ha kisütjük – semmi töltés – úgy, magában fogyasztható. Bár nem olcsó a juhtúró, nem kell hozzá sok, és ha az nincs, akkor tehéntúróval is készíthetjük – az átlagtól jobban megsózva.

Rendkívül laktató étel – egy levessel előtte komplett ebédet összehozhatunk vele.

Van töltött változata is, amit eleve még sütés előtt töltenek, ezt jóval egyszerűbb elkészíteni, és kevesebb a hozzávaló is.

A juhtúrós palacsinta hozzávalói a következők –

10 db palacsintához:

6—8 dkg zsír, vagy olaj

10 dkg juhtúró,

2 db tojás,

egy evőkanál apróra vágott kapor,

25 dkg liszt,

félliter tej,

2 deciliter tejfel.

A palacsinta elkészítésének módja –

A zsírt, vagy zsiradékot a sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a juhtúrót is. Szétlapogatjuk először, legjobb ha villával megtörjük, aztán átkeverjük. Könnyebb dolgunk van, ha kicsit mixelünk rajta. Utána jöhet a nagyon apróra vágott kapor, a tejföld, majd apránként a liszt. Ezzel alaposan kikeverjük, hogy simuljon, aztán már hígíthatjuk is a tejjel.

Így sűrű palacsintatésztát kapunk.

Ha valaminél, ennél a tésztánál tényleg fontos, hogy a palacsintasütő jól fel lehegyen hevítve. Kevés zsíron, vagy olajon sütjük, lényegében ugyanúgy mint a normál palacsintát. lassú tűznél sütjük meg, de nem takarékon.

Legfinomabb még forrón – főzelék feltétjeként kitűnő.

Ha tetszett a juhtúrós palacsinta recept, és szívesen olvasnál hasonlókat – látogass el Retro receptek oldalunkra! Amennyiben más retro témák is érdekelnek – úgy Retrográd oldalunkon a helyed

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük