Retro receptek

Régi kedvelt, magyar receptek gyűjtőhelye – egy kis praktikával fűszerezve

Hagymás rostélyos – hagymás hús

A hagymás rostélyos a marha hátszínéből vagy a bélszínből készült omlós pecsenye, amit általában liszttel megszórt, pirított hagymával tálalnak. No és krumplival.

Hirtelen sültről van szó – ez a része a marhának gyorsan sül. Bár az is igaz, hogy igencsak drága.

Elkészíthetjük persze marha felsálból is – de akkor hosszabb sütést igényel.

A hagymás rostélyos hozzávalói –

fejenként 1-1 szelet hátszín, vagy bélszín – ha torkosak vagyunk lehet kettő is

minden szeletre kell számolni 1 szép fej vöröshagymát

bors ízlés szerint

a hagyma megszórásához liszt

és zsiradék a sütéshez

Az étel készítésének menete –

A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk és meghintjük törött borssal. Érdemes bőven bánni vele, mert valahogy a jó borsos hús és a sült hagyma különlegesen finom elegyet alkot.

A vöröshagymát megtisztítjuk, és mindegyiket szép, vékony karikára vágjuk. Nem hagyjuk egyben, hanem szálára szétszedjük – de úgy, hogy ne törjön. Ezután meghintünk minden hagymát egy-egy kanálnyi liszttel. Ettől lesz ropogós a hagymánk.

Ezután a sütéshez egy serpenyőbe nagyjából másfél deci zsiradékot rakunk – azt jól felforrósítjuk, és a hagymát szép ropogósra, pirosra sütjük. Ha már jó, akkor szűrőlapáttal kiszedjük. Egy picit hagyhatunk a serpenyőben, vagy lábasban – belerakjuk a húst, és a hagymás zsiradékban szép pirosra sütjük a húst.

Hamar meg fog sülni, ez a része a marhának gyorsan puhul.

Ha a hús már jó, akkor azokat tálra rakjuk, és rászórjuk a hagymát. Természetesen tányérra is tálalhatjuk – burgonya illik hozzá.

Ha tetszett a hagymás rostélyos recept, és szívesen olvasnál hasonlókat – látogass el Retro receptek oldalunkra! Amennyiben más retro témák is érdekelnek, úgy Retrográd.hu oldalunkon a helyed! Fotó: Svejk Vendéglő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük