Hagymás rostélyos – hagymás hús

hagymás rostélyos, hagymás hús

A hagymás rostélyos a marha hátszínéből vagy a bélszínből készült omlós pecsenye, amit általában liszttel megszórt, pirított hagymával tálalnak. No és krumplival.

Hirtelen sültről van szó – ez a része a marhának gyorsan sül. Bár az is igaz, hogy igencsak drága.

Elkészíthetjük persze marha felsálból is – de akkor hosszabb sütést igényel.

A hagymás rostélyos hozzávalói –

  • fejenként 1-1 szelet hátszín, vagy bélszín – ha torkosak vagyunk lehet kettő is
  • minden szeletre kell számolni 1 szép fej vöröshagymát
  • bors ízlés szerint
  • a hagyma megszórásához liszt
  • és zsiradék a sütéshez

Az étel készítésének menete –

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk és meghintjük törött borssal. Érdemes bőven bánni vele, mert valahogy a jó borsos hús és a sült hagyma különlegesen finom elegyet alkot.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, és mindegyiket szép, vékony karikára vágjuk.
  3. Nem hagyjuk egyben, hanem szálára szétszedjük – de úgy, hogy ne törjön. Ezután meghintünk minden hagymát egy-egy kanálnyi liszttel. Ettől lesz ropogós a hagymánk.
  4. Ezután a sütéshez egy serpenyőbe nagyjából másfél deci zsiradékot rakunk – azt jól felforrósítjuk, és a hagymát szép ropogósra, pirosra sütjük. Ha már jó, akkor szűrőlapáttal kiszedjük.
  5. Egy picit hagyhatunk a serpenyőben, vagy lábasban – belerakjuk a húst, és a hagymás zsiradékban szép pirosra sütjük a húst.
  6. Hamar meg fog sülni, ez a része a marhának gyorsan puhul.
  7. Ha a hús már jó, akkor azokat tálra rakjuk, és rászórjuk a hagymát. Természetesen tányérra is tálalhatjuk – burgonya illik hozzá.

Fotó: Svejk Vendéglő