2024-07-12

Grillázskrémmel töltött ostya – pillanat alatt elkészíthető

Grillázskrémmel töltött ostya

Egyszerű sütemény, nem kell sokat ácsorogni vele a konyhában. Főleg azért, mivel sütni való sincs vele. Csinálunk egy kis grillázst, megtöltjük és már kész is.

Hozzávalók: 

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 10 dkg darált dió
  • ostyalapok

A grillázskrémmel töltött ostya elkészítése:

A tojások sárgáját a fele cukorral és a vajjal addig főzzük, amíg az edénytől kezd elválni.  
Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük. 


Míg kicsit hűl, addig megpirítunk 10 dekányi cukrot, de csak világossárgára, nehogy kesernyés legyen. Ehhez gyorsan hozzákavarjuk az őrölt diót, és alaposan összekeverjük. 


Ahogy elkészült, már mehet is bele a krémbe, és alaposan szétdolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Ekkor ostyalapra halmozzuk, elkenjük, a másik ostyát rárakjuk, óvatosan lenyomjuk, és kis súllyal lenyomatjuk.

Csak hogy helyére kerüljön az ostya. Amint kihűlt, már vághatjuk is. 


Gyors, és fincsi.