
Nem mindig van az embernek sütni, néha kedv sincs hozzá. Tökéletes megoldás erre az esetre a gesztenyetorta sütés nélkül. Finom, krémes, laktató, és még jól is néz ki.
Mivel elkészítve mutatós, ezért ünnepi alkalmakra is tökéletes.
Nézzük, milyen hozzávalók szükségesek a gesztenyetorta sütés nélkül recept elkészítéséhez:
- 1 cs. 40 dkg-os babapiskóta
- 1/2 liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 vanília ízű pudingpor
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanálnyi porcukor
- 2 csomag gesztenyemassza
- 2 dl tejszín felvert habja, vagy 20 dkg lágy vaj
- néhány kanálnyi porcukor – ízlés szerint
- tetejére, esetleg oldalára tejszín
- a torta tetejére tortadara
A gesztenyetorta elkészítésének módja:
- Egy kapcsos normál méretű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, ez a legegyszerűbb, legbiztosabb megoldás.
- A tejet öntsük egy tálkába, majd a babapiskótákat éppen csak mártsuk be, aztán egyenként rakosgassuk bele a tortaforma aljába egy rétegben. Ne hagyjunk ki nagyobb üres részeket az oldalánál, akár darab piskótával, de töltsük ki.
- A pudingport a szokásos módon elkészítjük, mikor már kezd hűlni, akkor az 5 dkg vajjal összekeverjük. Ennek az anyagnak a felével lekenjük a babapiskóta réteget a tortaformában.
- Rárakjuk a következő piskóta réteget – ugyanúgy tejbe mártogatva, de nem kell eláztatni.
- A gesztenyemasszát összekeverjük a cukrozott tejszínhabbal, és a piskóta rétegre kenjük. Döntsük el, hogy majd a piskóta oldalát gesztenyével, vagy tejszínhabbal kenjük le. Ha a gesztenye mellett döntünk, akkor a massza nagyjából harmadát hagyjuk meg későbbre.
- Erre is tejbe mártott piskóta réteg kerül, majd újra puding, és megint piskóta.
- Az egész tetejét habfixálós tejszínhabbal, vagy Hulalával kenjük át. Oldalára pedig vagy a kikevert gesztenyemassza, vagy pedig szintén tejszínhab megy.
- A tortát étcsokoládés tortadarával díszítjük.