Gesztenyetorta sütés nélkül

Gesztenyetorta sütés nélkül

Nem mindig van az embernek sütni, néha kedv sincs hozzá. Tökéletes megoldás erre az esetre a gesztenyetorta sütés nélkül. Finom, krémes, laktató, és még jól is néz ki.

Mivel elkészítve mutatós, ezért ünnepi alkalmakra is tökéletes.

Nézzük, milyen hozzávalók szükségesek a gesztenyetorta sütés nélkül recept elkészítéséhez:

  • 1 cs. 40 dkg-os babapiskóta
  • 1/2 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 vanília ízű pudingpor
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanálnyi porcukor
  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 2 dl tejszín felvert habja, vagy 20 dkg lágy vaj
  • néhány kanálnyi porcukor – ízlés szerint
  • tetejére, esetleg oldalára tejszín
  • a torta tetejére tortadara

A gesztenyetorta elkészítésének módja:

  1. Egy kapcsos normál méretű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, ez a legegyszerűbb, legbiztosabb megoldás.
  2. A tejet öntsük egy tálkába, majd a babapiskótákat éppen csak mártsuk be, aztán egyenként rakosgassuk bele a tortaforma aljába egy rétegben. Ne hagyjunk ki nagyobb üres részeket az oldalánál, akár darab piskótával, de töltsük ki.
  3. A pudingport a szokásos módon elkészítjük, mikor már kezd hűlni, akkor az 5 dkg vajjal összekeverjük. Ennek az anyagnak a felével lekenjük a babapiskóta réteget a tortaformában.
  4. Rárakjuk a következő piskóta réteget – ugyanúgy tejbe mártogatva, de nem kell eláztatni.
  5. A gesztenyemasszát összekeverjük a cukrozott tejszínhabbal, és a piskóta rétegre kenjük. Döntsük el, hogy majd a piskóta oldalát gesztenyével, vagy tejszínhabbal kenjük le. Ha a gesztenye mellett döntünk, akkor a massza nagyjából harmadát hagyjuk meg későbbre.
  6. Erre is tejbe mártott piskóta réteg kerül, majd újra puding, és megint piskóta.
  7. Az egész tetejét habfixálós tejszínhabbal, vagy Hulalával kenjük át. Oldalára pedig vagy a kikevert gesztenyemassza, vagy pedig szintén tejszínhab megy.
  8. A tortát étcsokoládés tortadarával díszítjük.