Csirkeragu leves
A csirkeragu leves egyfajta zöldségleves, melybe minden fellelhető zöldséget rakunk – plusz valami aprólékfélét. Készíthetjük rántva, de akár tejfölös rántással is – ízlés dolga.
A raguleves könnyű, üdítő – mégis tápláló finomság – sajnos viszonylag ritkán élünk vele. Ideje közelebbről megismerkedni vele.
A csirkeragu leves hozzávalói a következők –
50 dkg csirkeaprólék,
1 szál közepes sárgarépa,
1 szál közepes petrezselyem gyökér,
egy losebb vöröshagyma,
5 dkg gomba (ha van otthon)
1-2 vőkanálnyi vaj vagy zsír,
1 csomag. petrezselyem,
5 dkg zöldborsó,
2 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehérbors – ha nincs, megteszi a normál is,
4 dkg liszt.
A leves összeállításának módja –
Egy evőkanál zsírban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, apró kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, szeletekre vágott gombát, zöldborsót. Aztán sóval, finomra vágott petrezselyemmel, őrölt borssal ízesítjük, majd felengedjük 1,5 liter hideg vízzel, felforraljuk és beletesszük a megmosott csirkeaprólékot.
Az egészet puhára főzzük, egy evőkanál zsírral, 4 dkg liszttel világosbarna rántást készítünk, ezzel besűrítjük, ha szükséges utámasózzuk és forrón tálaljuk.
Egyszerű leves ugye? Változatossá tehetjük vele az „étlapot”.
Ha tetszett a csirkeragu leves recept, és szívesen olvasnál hasonlókat – látogass el Retro receptek oldalunkra! Amennyiben más retro témák is érdekelnek, Retrográd oldalunkon a helyed! Fotó: Apáti É.