Csirkeragu leves

Csirkeragu leves

A csirkeragu leves egyfajta zöldségleves, melybe minden fellelhető zöldséget rakunk – plusz valami aprólékfélét. Készíthetjük rántva, de akár tejfölös rántással is – ízlés dolga.

A raguleves könnyű, üdítő – mégis tápláló finomság – sajnos viszonylag ritkán élünk vele. Ideje közelebbről megismerkedni vele.

A csirkeragu leves hozzávalói a következők –

  • 50 dkg csirkeaprólék,
  • 1 szál közepes sárgarépa,
  • 1 szál közepes petrezselyem gyökér,
  • egy losebb vöröshagyma,
  • 5 dkg gomba (ha van otthon)
  • 1-2 vőkanálnyi vaj vagy zsír,
  • 1 csomag. petrezselyem,
  • 5 dkg zöldborsó,
  • 2 teáskanál só,
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors – ha nincs, megteszi a normál is,
  • 4 dkg liszt.

A leves összeállításának módja –

  1. Egy evőkanál zsírban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, apró kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, szeletekre vágott gombát, zöldborsót.
  2. Aztán sóval, finomra vágott petrezselyemmel, őrölt borssal ízesítjük, majd felengedjük 1,5 liter hideg vízzel, felforraljuk és beletesszük a megmosott csirkeaprólékot.
  3. Az egészet puhára főzzük, egy evőkanál zsírral, 4 dkg liszttel világosbarna rántást készítünk, ezzel besűrítjük, ha szükséges utánasózzuk és forrón tálaljuk.

Egyszerű leves ugye? Változatossá tehetjük vele az „étlapot”.