
A csirkeragu leves egyfajta zöldségleves, melybe minden fellelhető zöldséget rakunk – plusz valami aprólékfélét. Készíthetjük rántva, de akár tejfölös rántással is – ízlés dolga.
A raguleves könnyű, üdítő – mégis tápláló finomság – sajnos viszonylag ritkán élünk vele. Ideje közelebbről megismerkedni vele.
A csirkeragu leves hozzávalói a következők –
- 50 dkg csirkeaprólék,
- 1 szál közepes sárgarépa,
- 1 szál közepes petrezselyem gyökér,
- egy losebb vöröshagyma,
- 5 dkg gomba (ha van otthon)
- 1-2 vőkanálnyi vaj vagy zsír,
- 1 csomag. petrezselyem,
- 5 dkg zöldborsó,
- 2 teáskanál só,
- 1 mokkáskanál őrölt fehérbors – ha nincs, megteszi a normál is,
- 4 dkg liszt.
A leves összeállításának módja –
- Egy evőkanál zsírban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, apró kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, szeletekre vágott gombát, zöldborsót.
- Aztán sóval, finomra vágott petrezselyemmel, őrölt borssal ízesítjük, majd felengedjük 1,5 liter hideg vízzel, felforraljuk és beletesszük a megmosott csirkeaprólékot.
- Az egészet puhára főzzük, egy evőkanál zsírral, 4 dkg liszttel világosbarna rántást készítünk, ezzel besűrítjük, ha szükséges utánasózzuk és forrón tálaljuk.
Egyszerű leves ugye? Változatossá tehetjük vele az „étlapot”.