Retro receptek

Régi kedvelt, magyar receptek gyűjtőhelye – egy kis praktikával fűszerezve

Csirkeragu leves

A csirkeragu leves egyfajta zöldségleves, melybe minden fellelhető zöldséget rakunk – plusz valami aprólékfélét. Készíthetjük rántva, de akár tejfölös rántással is – ízlés dolga.

A raguleves könnyű, üdítő – mégis tápláló finomság – sajnos viszonylag ritkán élünk vele. Ideje közelebbről megismerkedni vele.

A csirkeragu leves hozzávalói a következők –

50 dkg csirkeaprólék,

1 szál közepes sárgarépa,

1 szál közepes petrezselyem gyökér,

egy losebb vöröshagyma,

5 dkg gomba (ha van otthon)

1-2 vőkanálnyi vaj vagy zsír,

1 csomag. petrezselyem,

5 dkg zöldborsó,

2 teáskanál só,

1 mokkáskanál őrölt fehérbors – ha nincs, megteszi a normál is,

4 dkg liszt.

A leves összeállításának módja –

Egy evőkanál zsírban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, apró kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, szeletekre vágott gombát, zöldborsót. Aztán sóval, finomra vágott petrezselyemmel, őrölt borssal ízesítjük, majd felengedjük 1,5 liter hideg vízzel, felforraljuk és beletesszük a megmosott csirkeaprólékot.

Az egészet puhára főzzük, egy evőkanál zsírral, 4 dkg liszttel világosbarna rántást készítünk, ezzel besűrítjük, ha szükséges utámasózzuk és forrón tálaljuk.

Egyszerű leves ugye? Változatossá tehetjük vele az „étlapot”.

Ha tetszett a csirkeragu leves recept, és szívesen olvasnál hasonlókat – látogass el Retro receptek oldalunkra! Amennyiben más retro témák is érdekelnek, Retrográd oldalunkon a helyed! Fotó: Apáti É.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük