Retro receptek

Régi kedvelt, magyar receptek gyűjtőhelye – egy kis praktikával fűszerezve

Burgonyás fasírt-krumplis vagdalt

A burgonyás fasírt – krumplis vagdalt valójában egyfajta fasírozott, amit nem tisztán áztatott kenyérrel, vagy zsemlemorzsával fognak össze. Hanem burgonyával, krumplival. Ezáltal kicsit könnyedebb, mákszemmel kisebb kalória tartalmú.

Fűszerezése lényegében ugyanaz, mint az átlagos vagdalthúsnak, talán érdemes egy kicsit erőteljesebben nekimenni, hisz a krumpli alapból édeskés.

Elvileg lehet nyers krumplival is készíteni, de jobb megoldás a főttel dolgozni. Egyszerűen finomabb lesz vele a hús.

A burgonyás fasírt-krumplis vagdalt hozzávalói –

70 dkg megtisztított burgonya

35 dkg nyers sertéshús

1-2 kanál zsemlemorzsa

2 tojás

só nagyjából 1 evőkanálnyi

bors – ízlés szerint

1 szép fej reszelt vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

olaj, vagy zsír a sütéshez

Az étel készítésének módja –

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, akkor leszűrjük, majd összetörjük. Nem feltétlen szükséges tökéletesen, nem baj, ha nem pépes.

Ezután elővesszük a húst, megmossuk, felkockázzuk, majd megdaráljuk. Adunk hozzá zsemlemorzsát, a tojásokat egyenként feltörve, sót, borsot. A hagymát megtisztítjuk, majd jó apróra vágjuk. Ha nem megy, akkor akár reszelhetjük is. Ezután jöhet a zsemlemorzsa, és az egészet jó alaposan összedolgozzuk.

Úgy formáljuk meg, mint a normál húspogácsákat, és forró zsiradékban kisütjük. Minden olyan ételnek megfelelő kiegészítője, melyhez „mezei” fasírtot fogyasztanánk.

Ha tetszett a burgonyás fasírt-krumplis vagdalt recept, és szívesen olvasnál hasonlókat – látogass el Retro receptek oldalunkra! Amennyiben más retro témák is érdekelnek, úgy Retrográd.hu oldalunkon a helyed! Fotó: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük