2024-05-23

Burgonyás fasírt-krumplis vagdalt

burgonyás fasírt

A burgonyás fasírt – krumplis vagdalt valójában egyfajta fasírozott, amit nem tisztán áztatott kenyérrel, vagy zsemlemorzsával fognak össze. Hanem burgonyával, krumplival. Ezáltal kicsit könnyedebb, mákszemmel kisebb kalória tartalmú.

Fűszerezése lényegében ugyanaz, mint az átlagos vagdalthúsnak, talán érdemes egy kicsit erőteljesebben nekimenni, hisz a krumpli alapból édeskés.

Elvileg lehet nyers krumplival is készíteni, de jobb megoldás a főttel dolgozni. Egyszerűen finomabb lesz vele a hús.

A burgonyás fasírt-krumplis vagdalt hozzávalói –

  • 70 dkg megtisztított burgonya
  • 35 dkg nyers sertéshús
  • 1-2 kanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • só nagyjából 1 evőkanálnyi
  • bors – ízlés szerint
  • 1 szép fej reszelt vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olaj, vagy zsír a sütéshez

Az étel készítésének módja –

  1. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, akkor leszűrjük, majd összetörjük. Nem feltétlen szükséges tökéletesen, nem baj, ha nem pépes.
  2. Ezután elővesszük a húst, megmossuk, felkockázzuk, majd megdaráljuk. Adunk hozzá zsemlemorzsát, a tojásokat egyenként feltörve, sót, borsot.
  3. A hagymát megtisztítjuk, majd jó apróra vágjuk. Ha nem megy, akkor akár reszelhetjük is. Ezután jöhet a zsemlemorzsa, és az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
  4. Úgy formáljuk meg, mint a normál húspogácsákat, és forró zsiradékban kisütjük. Minden olyan ételnek megfelelő kiegészítője, melyhez „mezei” fasírtot fogyasztanánk.

Fotó: Pixabay