
A bundás alma az az édesség, nasi féle, amit úgy hirtelenjében süt az ember. Kellene valami édes, ami gyors, pillanat alatt meg van, olcsó, nem ráz.
Ráadásul ez gyümölcs is, tészta is, édes is, savanyú is. Szóval el lehet csemegézni úgy akár egész délután, hogy túl nagy lelkiismeret furdalás nem dukál hozzá.
És hát bunda van rajta, rántjuk a gyümölcsöt, de legalább zsemlemorzsába nem forgatjuk, kivülről jó puha – és még fahéjas porcukorral is megszórhatjuk. Aki aszkéta az esetleg simán fahéjjal.
A bundás alma hozzávalói –
- 4-5 db közepes alma – lehetőleg savanykás, mert úgy lesz az igazi
- 2-3 tojás
- 2 dl tej
- 15 dkg liszt
- 1/2 dl olaj a tésztába
- olaj a sütéshez
- pici só
- fahéj, porcukor a tálaláshoz
Az nasi elkészítésének módja –
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd kiszedjük a magházat . Lehetőleg középről, hogy a végén karikára vághassuk, úgy mutatósabb lesz.
- Persze ha nincs hozzá való alkalmatosságunk, akkor megteszi az is, ha felezzük az almát kikaparjuk a magházat, aztán szépen szeletekre vágjuk.
- Arra mindenesetre vigyázzunk, hogy ne törjenek meg a szeletek. Ha nagy mennyisséget készítünk, akkor nem árt citromlével meglocsolni, de a bundán belül senki nem fogja látni, hogy kicsit barnult az almánk.
- Ezután a tojást egyenként felütjük, összekeverjük a sóval, liszttel, tejjel, és sűrű palacsintatésztát készítünk belőle.
- Ebben forgatjuk aztán szépen, egyenként az almakarikákat, majd a már forró olajba rakjuk sülni őket. Ha elkészültek, akkor porcukorral leszórjuk őket.
- De még finomabb, ha a porcukorhoz fahéjat is teszünk. Hisz az alma, meg a fahéj – az olyan szinte, mint a borsó meg a héja…. Egyszerűen összetartoznak.