2024-02-22

Almás-, túrós-, sajtos táska a szendvics sütőből

Almás táska sütemény

Ilyenkor, forróságban vágyik az ember egy kis nyugalomra a konyha környékén, minél kevesebb időt próbál ott tölteni. Ekkor jönnek jól azok a receptek, amik egy kis változatosságot visznek az életünkbe. Na, pont erről szól ez a süti recept. Egyszerű, gyors, és más. 

Összetevők:

  • egy csomag leveles tészta
  • alma – ha lehet savanykás, /vagy túró, vagy sajt/
  • fahéj
  • porcukor a szóráshoz
  • pici zsemlemorzsa
  • vaj a kenéshez, ha szükséges,

Elkészítése:

Kinyújtjuk a leveles tésztát, 2-3 milliméteres vastagság felel meg,  akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy szendvics sütő méretűek legyenek. Ha dupla sütőnk van, akkor ahhoz mérten.


Az almát megpároljuk. Ne kockázzuk, hanem reszeljük le meghámozva nagy lyukú reszelőn, keverjük össze fahéjjal, és pároljuk meg nagyjából. 


A leveles tészta elég sok zsiradékot tartalmaz, ha tiszta a sütőnk, akkor nem lehet gond a kisütésnél, hisz nem tartalmaz cukrot. De ha biztosra akarunk menni, akkor alá olajozhatunk ecsettel. 


Alsó lapot lerakjuk, rá egy kis búzadara, de tényleg csak egy leheletnyi, rá egy-egy kanál alma. Pár perc alatt készre sütjük. Ha kivesszük a sütőből porcukrozzuk, vagy porcukorban megforgatjuk. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*